tirsdag 17. juli 2012

Sa han skulle sjekke røykvarsleren - stjal bilen

Annbjørg (73) holdt på å bli kjørt ned da den frekke tyven stakk.
TRASIG: På parkeringsplassen i bakgrunnen skulle Annbjørgs spesialtilpassede bil stått. Tyven holdt på å kjøre på 73-åringen da han stakk av med den tidlig i går morges.

En rystet Annbjørg Watnedal (73) holdt på å bli kjørt ned da tyven stakk av med den spesialtilpassede Mercedesen.
- Det er så trasig. Jeg er helt avhengig av den bilen, sier Annbjørg Watnedal til Nordlys.
Hun tok imot Nordlys hjemme i Ramfjordgata i Tromsø fredag – bare få timer etter at den frekke tyven utnyttet tilliten hennes grovt.

Ringte på
Det var klokken 08.00 fredag morgen at det ringte på hjemme hos pensjonisten, som bor i en boligblokk en kilometer unna Tromsø sentrum. I døra møtte hun en rundt 30 år gammel mann, med dongeribukse, collegegenser, blondt hår og blå øyne. Mannen presenterte seg som en utsending fra alarmselskapet – og Annbjørg slapp ham inn.
Først sjekket mannen røykvarsleren, som ligger rett innenfor inngangsdøra.
- Han var høflig, veldig troverdig og snakket tromsødialekt. Han sa til og med at jeg burde hatt flere enn én røykvarsler, forteller Annbjørg.
Så ba han om et glass vann.
- Jeg ordnet ham det. Imens må han ha sondert terrenget.

Kjørte av gårde
Etter å ha drukket opp vannet, ga mannen beskjed om at alt var i orden og gikk ut.
På veien så Annbjørg at han rotet etter noe på skrivebordet. Da hun sjekket var bilnøklene til hennes sølvgrå Mercedes A 170 cdi – som 73-åringen har fått spesialtilpasset på grunn av et handicap – borte.
Til tross for dårlige bein, fulgte hun etter til parkeringsplassen, der mannen allerede hadde tatt plass i bilen. Annbjørg forsøkte å åpne bildøra, men til liten nytte. Tyven akselererte og kjørte av gårde.
- Da han svingte unna traff han meg med bilen så jeg nesten falt. Det gikk bra, men det kunne ikke han vite.

- Hjerterått
Også politiet er opprørt over gjerningsmannens fremgangsmåte.
- Dette er jo særdeles frekt. Vi har jo tidligere sett lignende fremgangsmetoder hvor personer har skaffet seg tilgang til hus og leiligheter ved å regelrett bløffe seg inn. Men akkurat denne situasjonen er både spesiell og hjerterå, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

Bilen kom til rette
Men Annbjørg slapp å være lenge uten bilen hun er så avhengig av. Etter tips fra publkum ble Mercedesen i går ettermiddag sporet opp på Ringvassøya. Ved 18-tiden kunne politiet pågripe tyven og bringe bilen tilbake til eieren. Den 32 år gamle mannen ble satt i arrest over natta for videre avhør og ransaking i dag.
- Jeg er så lettet! og bilen later til å være uten skader, sier Annbjørg Watnedal til Nordlys fredag kveld.
Hun kommer neppe til å åpne døra for fremmede med det første.
- Jeg har tenkt på at jeg burde bedt ham vise legitimasjon. Men man tror jo godt om folk, i alle fall så lenge de oppfører seg ordentlig.

Hentet fra: nettavisen.no
Megler Odd Kalsnes